logo
چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
نقشه جدید عربستان برای مقابله با ایران
شناسه خبر: ۷۵۱۵۰۴ ۱۳۹۷/۰۳/۲۲ - ۲۳:۱۵ ۰ A
خانه|سیاسیفارس منبع:
نقشه جدید عربستان برای مقابله با ایران
یک هفتهنامه انگلیسی در تحلیلی پیرامون دلیل کمکهای اقتصادی رژیم آل سعود به دولت اردن، آنرا در راستای مقابله با ایران خواند.
نقشه جدید عربستان برای مقابله با ایران
به گزارش افکارنیوز، هفتهنامه انگلیسی «جینز» در تحلیلی درباره اهداف رژیم آل سعود در منطقه و کمکهای اقتصادی از اردن برای جلب نظر این کشور در مواجهه با ایران، افزایش همکاری با تل آویو و موافقت با طرح به اصطلاح صلح رژیم صهیونیستی با فلسطین نوشت: «عربستان سعودی احتمالا در پی جلب حمایت از اردن در نیل به اهداف سیاست خارجی خود به ویژه مواجهه با نفوذ ایران در منطقه است.»
جینز در ادامه با اشاره به اهداف رژیم آل سعود در حمایت مالی از اردن نوشت: «عربستان در این مسیر سعی دارد برای مواجهه با ایران در منطقه، همکاریهای خود را با تل آویو افزایش داده و طرح آمریکایی مذاکرات صلح اسرائیل با فلسطین را بپذیرد.»
این هفته نامه با اشاره به پیامدهای دخالت عربستان در امور داخلی و سیاست خارجی اردن که موجب اعتراضهای گستردهتر در این کشور میشود، نوشت: «ارتباط داشتن کمکهای اقتصادی عربستان سعودی با امور مرتبط با سیاست خارجی اردن، موجب افزایش خشم و ناآرامی در این کشور میشود.»
جینز در خاتمه نوشت: تظاهراتی که با درخواستها جهت ریاضت اقتصادی کمتر و اعمال تغییر در سیاست خارجی اردن ترکیب شده، نشان از افزایش خطر بیثباتی سیاسی در این کشور است.
در همین راستا «زِوی بارئیل»، شرق شناس و کارشناس مسائل خاورمیانه در روزنامه «هاآرتص» در خصوص بحران اردن اظهار داشت: «این ارزیابی مبالغهآمیز نیست که بگوییم کشورهای ثروتمند عرب و دولت آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ، برای کمک به «عبدالله دوم» و پشتیبانی اقتصادی از آن به کار خود ادامه میدهند».
بارئیل، اردن را یک کشور مهم و راهبردی در حوزه کشورهای عربی حامی غرب و ضد جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: «وقتی که در تظاهرات اردن شعارهایی علیه نظام و نه تنها نخست وزیر اردن شنیده میشود و وقتیکه مردم خواهان کناره گیری پادشاه از قدرت میشوند، این اعتراضها میتواند به تغییر سیاسی مهمی منجر شود. عبدالله دوم نیز در طول نوزده سال حکمرانی خود بر اردن ثابت کرده که چگونگی مدیریت بحرانها و حفظ کشتی کشورش در تلاطم طوفانها را بلد است، اما شاید این بار آرام کردن آحاد مردمی که علاوه بر آنچه ذکر شد بیش از یک میلیون پناهنده را تحت پوشش قرار داده و آمار بیکاری در بین آنها به بیش از هجده درصد افزایش پیدا کرده، دشوار باشد.»
«عمر الرزاز» نخستوزیر جدید اردن نیز روز سه شنبه با اشاره به اعمال فشار بر این کشور برای تغییر مواضع خود، تأکید کرد که اردن خود را در برابر باجخواهی حفظ میکند.
به گزارش وبگاه شبکه «الجزیره»، الرزاز در دیدار با جمعی از نمایندگان احزاب اردن تصریح کرد که رایزنیها برای تشکیل دولت جدید ادامه دارد و عبدالله دوم شاه اردن نیز توصیه کرده که برای تشکیل دولت عجله نکنیم تا بعدا مجبور به تغییر وزرا نشویم.
نخستوزیر جدید اردن همچنین اظهار داشت که تنها تشکیل دولت تکنوکرات کافی نیست بلکه بایستی به پیامدهای اجتماعی، سیاسی و محلی واقف باشیم.
بنا به اذعان مقامهای دولت اردن از جمله عبدالله دوم تعلیق کمکهای مالی عربستان به اردن به دلیل عدم همسویی دولت این کشور با سیاستهای منطقهای عربستان به ویژه در قضیه قدس، جنگ یمن و سوریه، علت اصلی نابسامانی اوضاع اقتصادی اردن است.
صبح روز دوشنبه (دیروز) ملک سلمان پس از گذشت یک هفته از تظاهراتهای مردمی اردن در اعتراض به نابسامانی اوضاع اقتصادی در این کشور، نشستی را در مکه برگزار کرد. در این نشست «صباح الجابر الأحمد الصباح» امیر کویت، «محمد بن راشد آل مکتوم» نایب رئیس دولت امارات و «عبدالله دوم» پادشاه اردن حضور داشتند و قرار شد که کویت، امارات و عربستان ۲.۵ میلیارد دلار به اردن کمک نمایند.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0